300 g ovsených vločiek
900 ml filtrovanej vody
2 čl riasy Arame
1 čl bylinkovej soli
1 šálka vlašských orechov
2 stredne veľké mrkvy
100 g čierneho sézamu
1 šálka Bio špaldovej múky alebo amarantových vločiek

Článok pokračuje pod reklamou.

Filtrovanú vodu privedieme do varu, do ktorej potom nasypeme postupne ovsené vločky. Pridáme riasu Arame, bylinkovú soľ, znížime plameň a varíme 15 min. Do uvarenej zmesi pridáme najemno nasekané vlašeké orechy, najemno nastrúhanú mrkvu, zahustíme podľa potreby múkou alebo vločkami. Dobre všetko premiešame a kladieme na vymastený plech. Koláč posypeme čiernym sézamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 C, 50min. Podávame so zeleninovým šalátom.

Podporuje element ZEM – žálúdok, slinivka, slezina, ale aj element VODA.

ZDIEĽAŤ