200 g údeného tempehu
2 ks stredne veľkej červenej cibule
200 ml BIO ryžovej smotany
1 šálka BIO pohánky
1 čl korenia garam masala
½ čl morskej soli
2 pl BIO sezamového oleja

Článok pokračuje pod reklamou.

Pohánku dobre 3x prepláchneme, zalejeme filtrovanou vodou a varíme v pomere 1 ku 2. Po zovretí pridáme štipku soli a varíme na miernom ohni 20 minút. Cibuľu si nakrájame na malé kocky a opražíme ju do sklovita na sezamovom oleji.
Ďalej pridáme na malé kocky nakrájaný tempeh a všetko spolu jemne opražíme. Zmes podlejeme smotanou pridáme soľ, korenie garam masala a 2 minúty podusíme.
Podľa potreby môžeme ešte dochutiť umeoctom.
Tanier dozdobíme napríklad brokolicou alebo kyslou kapustou.

Posilňuje element KOV – pľúca a hrubé črevo ale aj element DREVO a VODA

ZDIEĽAŤ