Charakteristika:

  • Hrozno pochádza z rozličných častí sveta, kde divoko rástlo už od prehistorických čias a niektoré dôkazy navrhujú ich prvé pestovanie v Ázii asi 5000 rokov B.C.
  • Neutrálny účinok na telo, sladká a kyslá chuť
  • Použitie: plod, šupka plodu, jadierko, listy
  • Pomáha posilniť a prečistiť krv, zlepšiť detoxifikáciu organizmu (obsahuje bunkové soli), diuretické účinky (uvoľnuje zadržanú vodu z tela) a zmierňuje bolestivé močenie, zlepšuje reguláciu krvného tlaku a cholesterolu, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a zlepšiť citlivosť tela na inzulín, fytochemikálie obsiahnuté v hrozne majú antibakteriálne, antioxidačné a protizápalové účinky.
  • Pôsobí harmonicky pri problémoch: ochorenia pečene (hepatitída, žltačka), anémia, vysoký krvný tlak, cholesterol, chronická žilová nedostatočnosť, senná nádcha (extrakt z hroznových jadierok), prevencia buniek pred toxicitou spôsobenou liekmi a inými chemikáliami.
  • Dávkovanie: Približne 250 ml jedenkrát denne pri chronických ochoreniach a dvakrát denne pri akútnych ochoreniach.
  • Bohatý zdroj: fytochemikálie (fenoly a polyfenoly), karotenoidy, resveratrol, vitamin K, vitamín B6, vitamín C, draslík, vitamín B1.
Článok pokračuje pod reklamou.

Upozornenie:

Hrozno patrí medzi ovocie, na ktorom sa často vyskytujú zvyšky pesticídov a preto je lepšie si zaobstarať z biologického hospodárstva.

ZDIEĽAŤ