Charakteristika:

  • Chladivé účinky na telo, sladká a slaná chuť
  • Ovplyvňuje: obličky, srdce-myseľ
  • Element: Drevo
  • Upokojuje a sústreďuje myseľ
  • Mierne sťahujúce účinky – môže pomôcť pri samovoľnom úniku moči u mladistvých, pri samovoľnom potení, hnačke a nočnom potení
  • Obsahuje lepok
  • Pôsobí harmonicky pri problémoch: palpitácie, nespavosť, precitlivenosť, sucho v ústach
  • Bohatý zdroj: B-vitamíny, selén, horčík, mangán a železo
Článok pokračuje pod reklamou.

Upozornenie:

Pšenica je tiež častým spúšťačom alergickej reakcie, a to predovšetkým múka, ktorá môže na vzduch veľmi rýchlo stuchnúť. Ak konzumácia pšenice spôsobuje príznaky ako nadúvanie, bolesti žalúdka, plynatosť alebo zahlieňovanie, by mala byť pšenica z jedálnička vylúčená a to najmä počas tehotenstva.

 

Poznámka:

Počas posledných dekád rokov sa ľudia vyslovene objedajú spracovanou pšenicou a zatuchnutými produktmi z nej vyrobenými, ktorá bola geneticky upravená, čo čiastočne vysvetľuje častý výskyt alergií a intolerancií na ňu.

ZDIEĽAŤ