Suroviny:

1 porcia:
cca 60 g pšena
0,4l ovseného/ryžového mlieka (príp.môžeme použiť 0,2l mlieka a 0,2l vody)
1 menšia mrkva
4 – 5 PL pšenového amasaké
½ ČL riasy arame
1 PL kustovnice
strúhaný kokos

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Dáme zovrieť ovsené/ryžové mlieko a medzitým si 3x sparíme pšeno a najemno nastrúhame mrkvu. Do horúceho mlieka vsypeme sparené pšeno a nastrúhanú mrkvu, pridáme riasu arame. Varíme na minimálnom ohni pod pokrievkou aspoň 30 minút, kým kaša nezhustne. Ak je to možné, kašu počas varenia neodokrývame. Po dovarení necháme ešte dôjsť pod pokrievkou 10 minút. Do kaše následne zamiešame prepláchnutú kustovnicu. Polejeme pšenovým amasaké a posypeme strúhaným kokosom. Ak sa žiada viac sladká chuť, mrkvu možno nahradiť strúhaným jabĺčkom, prípadne pšeno povariť so sušenými hrozienkami.

Informácia:

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku, slezinu.

ZDIEĽAŤ