Charakteristika
Člen rodiny hlúbovín, veľmi blízka karfiolu

Chladivé účinky na telo, mierne horká až štipľavá chuť

Ovplyvňuje: pečeň, srdce, oči

Element: Drevo a Oheň

Článok pokračuje pod reklamou.

Podporuje detoxikáciu tela, rozjasňuje a chráni oči, protizápalové a antioxidačné účinky, podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému, prevencia nadmernej produkcie homocysteínu, zlepšuje vstrebávanie vitamínu D a podporuje zdravie pokožky, zmieňuje vplyv horúceho letného počasia na organizmus.

Pôsobí harmonicky pri problémoch: znižuje cholesterol, prevencia rakoviny (1/2 hrnčeka brokolice denne alebo 2 hrnčeky dvakrát týždenne), zápal oka a krátkozrakosť.

Bohatý zdroj: vitamín C, vitamín K, kyselina listová, beta-karotén, vitamín B5, magnésium, aminokyselinu tryptofán a chlorofyl.

Najzdravšia forma úpravy: príprava na pare po dobu maximálne do 5 minút.

Upozornenie:
Brokolica obsahuje goitrogény – látky, ktoré narúšajú schopnosť tela využiť minerál-jód. Surovej brokolici sa treba vyhýbať pri pr

ZDIEĽAŤ