Charakteristika:
Chladivé účinky na telo, sladká chuť

Ovplyvňuje: slezina-pankreas, žalúdok

Element: Zem

Článok pokračuje pod reklamou.

Zvyšuje množstvo mlieka u matiek počas kojenia, pomáha odstraňovať toxíny z tela, antioxidačné a protizápalové účinky, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi, proti-kvasinkové a antibakteriálne účinky.

Pôsobí harmonicky pri problémoch: šero slepota, cukrovka 2. typu.

Poznámka: ak dieťa prehltne kovový predmet, treba mu dať jesť veľa sladkého zemiaku, pretože sa nalepí na ten predmet a bude ľahšie z tela vylúčený.

Bohatý zdroj: vysoká hladina beta-karoténu, vitamínu C a mangánu.

Najzdravší spôsob prípravy: príprava na pare, varenie vo vode alebo príprava vo woku na troche oleja (pri 90oC na 5 minút) zvyšuje účinnosť beta-karoténu.

Upozornenie:
Sladký zemiak obsahuje vyššie množstvá kyseliny šťaveľovej – prirodzene vyskytujúce sa látky, ktoré sa môžu nahromadiť v ľudských tekutinách, neskôr vykryštalizovať a spôsobiť zdravotné problémy. Teda ľudia, ktorí trpia problémami s obličkami, alebo žlčníkom by mali špenát z jedálnička vyradiť. Kyselina šťaveľová taktiež blokuje vstrebávanie vápnika v tele.

ZDIEĽAŤ