3 šálky uvareného cíceru
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 cm čerstvého zázvoru
2 šálky kyslej kapusty
1 tofunéza/kokosové mlieko
1 šálka tekvice hokkaido
1 čl majoránka
1 čl chilli/kajénske korenie
1 čl morská soľ
2 pl sójová omáčka
½ čl čierne korenie
2 pl tahini

Článok pokračuje pod reklamou.

Tekvicu hokkaido umyjeme, nešúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka. Vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré.
Na rozohriatom oleji osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak a pridáme cícer. Všetko spolu smažíme do sklovita. Pridáme papriku, koreniny a sójovú omáčku a všetko spolu premiešame. Podlejeme vodou, pridáme hokkaidové pyré, kyslú kapustu a dusíme 20 minút. V prípade potreby podlievame vodou, aby to neprihorelo.
Pridáme tahini a tofunézu, čím ragú dohustíme.
Na záver dochutíme podľa potreby, buď soľou alebo sójovou omáčkou.

Môžeme podávať s jasmínovou ryžou.

Podporuje element ZEM: Žalúdok, slezina, slinivka.

ZDIEĽAŤ