1 stredne veľká cuketa
1 stredne veľká cibuľa
200 ml rastlinnej smotany (ovsená/mandľová..)
soľ a čierne korenie
2 ČL arrowrootu na zahustenie
2 PL kvalitného rastlinného oleja
1 PL Tamari

Článok pokračuje pod reklamou.

Cuketu umyjeme (nešúpeme) a nahrubo nastrúhame. Cibuľu nakrájame najemno a speníme do sklovita na oleji. Pridáme nastrúhanú cuketu, okoreníme, osolíme a chvíľu restujeme. Podlejeme trochou filtrovanej vody, prikryjeme a dusíme domäkka. Následne pridáme rastlinnú smotanu a necháme prevrieť.
Na záver zahustíme arrowrootom rozmiešaným v troche studenej vody a dochutíme Tamari omáčkou.
Podávame napríklad s uvareným ovsom a orestovaným údeným tempehom.

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku, slezinu, ale aj element DREVO.

ZDIEĽAŤ