1 šálka pšena
1 čl riasy Hijiki
3 pl oleja
1 veľká mrkva
1 šálka póru
1 šálka sterilizovanej kukurice bez cukru alebo mrazenej kukurice
300g cesnakového tofu
Tamari – sójová omáčka
2 šálky vody
1/2 čl morskej soli

Článok pokračuje pod reklamou.

Pšeno 3x dobre prepláchneme a varíme v pomere 1:3. Po zovretí zoberieme penu, osolíme a varíme s riasou Hijiki na miernom ohni asi 20 až 30 minút. Do uvareného pšena primiešame na drobné kocky nakrájané tofu, na hrubo nastrúhanú mrkvu, kukuricu (odstátu v teplej vode) a nadrobno nasekaný pór. Do zmesi pridáme trochu oleja a Tamari podľa potreby. Dobre premiešame a podávame ako rizoto.

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku a slezinu

ZDIEĽAŤ