200g údeného Tempehu
1/2 hlávky karfiolu
1 ks stredne veľkej mrkvy
1 ks väčšej cibule
1/2 šálky hrášku
štipka morskej soli
1 čl muškátového orieška
3 pl Arrowrootu – maizena
3 pl sójového mlieka
3 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
2 pl oleja
3 šálky vody

Článok pokračuje pod reklamou.

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme 20 minút v osolenej vode.
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme malé kocky Tempehu, nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a všetko podusíme 5 až 10 minút.
Potom pridáme uvarený karfiol, hrášok, trochu soli, muškátový oriešok a dusíme ďalších 10 minút.
Nakoniec zmes zahustíme maizenou a zjemníme sójovým mliekom.
Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.

Podporuje element KOV – pľúca a hrubé črevo

ZDIEĽAŤ