2 ks väčšej cibule
2 pl oleja
1 čl Vegi Vegi alebo bylinkovej soli
1/2 hlávky bielej kapusty
2 stredne veľké mrkvy
1 stredne veľkú reďkovku Daikon
1/2 šálky sójovej múky alebo maizeny
2 pl Tamari – sójovej omáčky
3 šálky vody
150g Tofu majonézy
200g Tofu údeného – BZL verzia s cesnakovým Tofu

Článok pokračuje pod reklamou.

Jemne pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapustu, údené Tofu, nastrúhanú reďkovku Daikon, mrkvu a ešte krátko orestujeme.
Zmes podlejeme vodou, ochutíme Vegi Vegi korením a varíme 8 až 10 minút. Po uplynutí času všetko zahustíme múkou a povaríme ešte 3 až 5 minút na miernom ohni.
Nakoniec dochutíme podľa potreby omáčkou Tamari.

Podporuje element OHEŇ srdce a tenké črevo
BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov

ZDIEĽAŤ