Suroviny:

1 šálka čerstvého hrášku
4 šálky filtrovanej vody
1 ryžová/sójová/ovsená/mandľová smotana
štipka soli a korenia

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Hrášok dáme variť s vodou s pár zrniečkami soli, po zovretí okoreníme (prípadne dosolíme) podľa chuti a necháme variť 5 minút.
Zamiešame ryžovú smotanu a povaríme ešte 3-5 minút. Následne rozmixujeme ponorným mixérom.
Na záver môžeme posypať čerstvým nasekaným kôprom.

Pomer vody a hrášku môžeme meniť podľa toho, akú hustú polievku chceme dosiahnuť.

Informácia:

Podporuje element DREVO: Pečeň a žlčník

Dá sa urobiť aj zo sušeného žltého hrášku, ale potom už podporujeme element ZEM: žalúdok, slinivka, slezina.

ZDIEĽAŤ