Suroviny:

1 ks stredne veľkého póru
2 ks stredne veľkej mrkvy
2 ks stredne veľkého petržlenu
5 cm riasy Wakame
1pl Kuzu – škrob na zahustenie
2 pl ryžového Misa

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Pór, mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky a vkladáme do hrnca s filtrovanou vodou (1,2 l) v postupnosti pór, mrkva, petržlen. Hrniec dáme na sporák a začneme variť. Keď začne polievka vrieť pridáme riasu Wakame, znížime plameň a varíme 30 minút až 8 hodín. Dlhší var nám dobá do organizmu viacej energie a tepla – vo všeobecnosti čím je vonku zimšie, tým varíme dlhšie. V polovici doby varu pridáme Kuzu (kuzu je vitalizujúci a harmonizujúci koreň – škrob), ktorý sme si rozmiešali v studenej vode.
Na záver, keď sa už polievka nevarí, pridáme ryžové Miso a necháme 5 minút postáť.

Informácia:

Posilňuje element DREVO pečeň a žlčník ale aj element ZEM a VODA

ZDIEĽAŤ