Suroviny:

cca 15 cm póru
¼ hlávkového kelu
2 menšie mrkvy
½ ČL soli
½ ČL červenej papriky
½ ČL mahá korenia
½ ČL rasce
2 PL kvalitného rastlinného oleja
filtrovaná voda
ľubovoľná uvarená obilnina na zahustenie

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Pór nakrájame najemno a speníme na oleji. Pridáme červenú papriku a mahá korenie, chvíľu restujeme. Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na pásiky nakrájaný kel. Zalejeme vodou, pridáme soľ a rascu a varíme domäkka. Na záver môžeme zahustiť uvarenou obilninou, ktorá nám ostala z predchádzajúceho dňa (napr. ryža natural) a na tanieri dochutiť misom.

Informácia:

Podporuje element KOV: pľúca, hrubé črevo, ale aj element DREVO: Pečeň a žlčník.

ZDIEĽAŤ