Charakteristika:

  • Neutrálne až hrejivé účinky na telo, sladká chuť
  • Ovplyvňuje: pľúca, slezina-pankreas, črevá a žalúdok
  • Konzumácia malého množstva surových arašidov v tenkej hnedej šupke denne pomáha zlepšiť hluchotu, zmierni krvácanie a znížiť krvný tlak (čaj zo škrupiny)
  • Bohatý zdroj: vitamín B3, kyselina listová, vitamín E, horčík, zinok a draslík
Článok pokračuje pod reklamou.

Upozornenie:

Arašidy spomaľujú metabolizmus pečene, a teda obézny ľudia a ľudia s nadváhou by sa im mali vyhýbať ale ja ľudia, u ktorých sa prejavujú známky prerastanie kvasiniek a rakovinou

Arašidy sú zvyčajne silno postriekané pesticídmi a môžu obsahovať karcinogénnu pleseň aflatoxin, preto je lepšie si zaobstarať arašidy z biologického hospodárstva

ZDIEĽAŤ