Charakteristika:
- Chladivé účinky na telo, sladká a kyslá chuť
- Zmierňuje účinky horúceho počasia na organizmus, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi, zvlhčuje sliznicu pľúc, antioxidačné účinky, prevencia rakoviny.
- Pôsobí harmonicky pri problémoch: chráni pľúca pri fajčení alebo pasívnom fajčení, podporuje chuť do jedla, zlepšuje problémy s trávením, vhodné pre ľudí s nízkou hladinou cukru v krvi a s tým súvisiacimi depresiami, jablká a jablková šťava pomáhajú prečisťovať pečeň, žlčník a môžu zmäkčiť žlčníkové kamene.
- Bohatý zdroj:
- Kyselina jablčná a kyselina vínna (zabraňujú prerastaniu nepriaznivých baktérií a kvasiniek v tráviacom trakte).
- Pektín – pomáha odstrániť nadmerný cholesterol, ťažké kovy (olovo, ortuť) a zvyšky z radiácie.
Upozornenie:
Jablká patria medzi jedno z ovocí, u ktorých sa často vyskytujú zvyšky pesticídov, preto je lepšie si zaobstarať jablká z biologického hospodárstva.