Charakteristika:
Člen rodiny hlúbovín
Neutrálne účinky na telo, pikantná, sladká a horká chuť
Ovplyvňuje: pľúca, hrubé črevo
Element: Kov
Článok pokračuje pod reklamou.Uvoľňuje stagnáciu a nadmernú zrážanlivosť krvi, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi, podporuje mentálnu sviežosť a koncentráciu.
Pôsobí harmonicky pri problémoch: hypoglykémia, cukrovka, tráviace problémy, znižuje efekt toxikácie alkoholom a liekmi, zmierňuje bolestivé močenie.
Poznámka: pitie čerstvej šťavy pomáha zastaviť krvácanie z nosa.
Bohatý zdroj: Vitamín C, vitamín A, kyselina listová, cholín, draslík a omega-3 mastné kyseliny.
Najzdravšia forma úpravy: jesť surový alebo pridať do polievky.
Sezóna: jar a jeseň
Upozornenie:
Kaleráb obsahuje dusičnany a preto by sme ho mali kupovať v BIO a EKO kvalite.