Charakteristika:

  • Mierne hrejivé účinky na telo, sladká chuť
  • Mandľa je jediný orech, ktorý ma zásaditý účinok na telo
  • Ovplyvňuje: pľúca a črevá
  • Element: Kov
  • Pomáha zvlhčovať prostredie v tele a to najmä črevá, prevencia srdcovo-cievnych ochorení – antioxidačné účinky (veľa vitamínu E), pomáha znižovať cholesterol
  • Pôsobí harmonicky pri problémoch: kašeľ (pomlieť mandle na prášok a zmiešať ich s vodou) astma, zápcha
  • Bohatý zdroj: vitamín E, vitamín B2, mangán, horčík, meď, vápnik, železo, esenciálne mastné kyseliny
Článok pokračuje pod reklamou.

Upozornenie:

Ak niekto prejavuje príznaky ako lenivosť, hrubý mastný povlak na jazyku a zadržiavanie vody, by mal mandle z jedálnička vylúčiť, keďže môžu tieto príznaky zhoršiť

ZDIEĽAŤ