Charakteristika:
- Mierne hrejivé účinky na telo, sladká chuť
- Mandľa je jediný orech, ktorý ma zásaditý účinok na telo
- Ovplyvňuje: pľúca a črevá
- Element: Kov
- Pomáha zvlhčovať prostredie v tele a to najmä črevá, prevencia srdcovo-cievnych ochorení – antioxidačné účinky (veľa vitamínu E), pomáha znižovať cholesterol
- Pôsobí harmonicky pri problémoch: kašeľ (pomlieť mandle na prášok a zmiešať ich s vodou) astma, zápcha
- Bohatý zdroj: vitamín E, vitamín B2, mangán, horčík, meď, vápnik, železo, esenciálne mastné kyseliny
Upozornenie:
Ak niekto prejavuje príznaky ako lenivosť, hrubý mastný povlak na jazyku a zadržiavanie vody, by mal mandle z jedálnička vylúčiť, keďže môžu tieto príznaky zhoršiť