Šošovica
Charakteristika Neutrálne účinky na telo, jemná chuť Ovplyvňuje: srdce, obličky, adrenalínové žľazy Element: Oheň Zvyšuje vitálnosť obličiek, diuretické účinky, pomáha … Čítať ďalej
Charakteristika Neutrálne účinky na telo, jemná chuť Ovplyvňuje: srdce, obličky, adrenalínové žľazy Element: Oheň Zvyšuje vitálnosť obličiek, diuretické účinky, pomáha … Čítať ďalej
Charakteristika: Tofu je vyrobené zo sójového tvarohu Pochádza z Číny a tento spôsob úpravy sóje sa používa pre zlepšenie trávenia … Čítať ďalej
Vplyv kávy na organizmus: Vyčerpáva nadobličkové žľazy – kofeín stimuluje centrálny nervový systém, čo sa prejavuje tým, že naše adrenalínové … Čítať ďalej
Ak by bol kurkumín liečivo, oslavovalo by sa ako jedno z najlepšie vynájdených liečiv. Kurkumín je svetložltý flavonoid prítomný v … Čítať ďalej
Mlieko patrí rozhodne k najviac diskutovaným potravinám v západnom svete a rozdeľuje ľudstvo na dva tábory. Tých, ktorí si nevedia … Čítať ďalej
Fermentovaná zelenina – pickles Surová fermentovaná zelenina sa konzumuje už tisícročia, avšak nikdy nebola, tak užitočná ako dnes. Fermentová zelenina … Čítať ďalej
Potraviny nám poskytujú širokú škálu rozličných živín. Niektoré živiny sú nevyhnutné pre produkciu energie, iné zase pre správnu funkciu orgánov, … Čítať ďalej
Obilniny sú v dnešnej dobe veľmi známou potravinou, veď napokon už naši predkovia ich poznali. V špajzi bežného človeka ich … Čítať ďalej