Charakteristika:

  • Fialová odroda – mierne chladivé účinky na telo
  • Žltá odroda – viac neutrálne účinky na telo, sladká a kyslá chuť
  • Japonské umeboshi slané slivky – veľmi kyslá a slaná chuť, vysoko zásaditý vplyv na telo, používajú sa najmä pri poruchách trávenia, hnačke, úplavici, pre odstránenie parazitov z tela a na zlepšenie funkcie pečene.
  • Pôsobí harmonicky pri problémoch: choroby pečene (cirhóza), cukrovka, zápcha (sušené slivky)
  • Bohatý zdroj: vitamín C, vitamín K, karotenoidy, amino kyselina tryptofán, fenoly s antioxidačnými účinkami.
Článok pokračuje pod reklamou.

Upozornenie:

Ľudia so slabým trávením alebo trpiaci zápalom sliznice žalúdka alebo žalúdočným vredmi by mali konzumovať slivky iba sporadicky, alebo ich úplne z jedálnička vylúčiť. Slivka obsahuje vyššie množstvá kyseliny šťaveľovej – prirodzene vyskytujúce sa látky, ktoré sa môžu nahromadiť v ľudských tekutinách, neskôr vykryštalizovať a spôsobiť zdravotné problémy. Ľudia, ktorí trpia problémami s obličkami alebo žlčníkom by mali slivky z jedálnička vylúčiť. Kyselina šťaveľová taktiež blokuje vstrebávanie vápnika v tele.

ZDIEĽAŤ