200g Tempehu natural
2 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
1 dcl sezamového oleja
1 pl kremžskej horčice
4 pl hladkej špaldovej múky
1/2 čl bylinkovej soli
1 čl Arrowrootu (maizeny)
1 dcl sýtenej minerálky alebo piva
štipka soli

Článok pokračuje pod reklamou.

Tempeh prekrojíme na polovicu – priečne aj pozdĺžne. Plátky Tempehu varíme 10 min. v cca 2dcl vody so sójovou omáčkou. Tempeh vyberieme z hrnca a necháme odkvapkať. Potom natrieme horčicou a polovice naspäť spojíme. Z minerálky (piva), múky, korenia, maizeny a soli urobíme cestíčko na obalovanie. Obalíme v ňom Tempeh, ktorý následne vysmažíme do ružova na oleji.
Správnu teplotu oleja zistíme keď do oleja vložíme koniec paličky a okolo nej sa začnú robiť bublinky. Iný spôsob – do oleja dáme koliesko mrkvy a keď vypláva na povrch, môžeme do oleja vložiť obalený Tempeh. Mrkvu v oleji necháme aj počas smaženia, pretože zabraňuje jeho prepaľovaniu.

ZDIEĽAŤ