2 pl sezamového oleja
150 g jačmenného sladu
200 g sezamu
100 g vylúpanej slnečnice
100 g nesírených hrozienok
1 pl carobového prášku
trochu škorice
štipku soli

Článok pokračuje pod reklamou.

Na mierne nahriatu panvicu dáme 2 pl sezamového oleja, do ktorého pridáme 150 g jačmenného sladu a štipku soli. Keď sladenka spení pridáme 1 pl carobového prášku, trochu škorice, 100 g nesírených hrozienok, 200 g sezamu a 100 g vylúpanej slnečnice. Sezam a slnečnicu vopred samostatne na sucho opražíme. Po zamiešaní dáme hmotu do formy, ktorú sme si predtým vypláchli studenou vodou. Keď sezamky schladnú krájame ich na malé kocky.

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku, slezinu.

ZDIEĽAŤ