200 g Tempehu smaženého (pre BZL verziu cesnakové Tofu)
2 stredne veľké cibule
1 šálka BIO kukurice
2 pl BIO sezamového oleja
½ čl mletej rasce
½ čl himalájskej soli
1 čl BIO majoránky
instantná kukuričná kaša
250 g cestoviny Bob staviteľ
Johsen Shoyu – sójová omáčka (alebo bezlepková verzia Tamari)

Článok pokračuje pod reklamou.

4 – 5 porcií:

Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji do sklovita, pridáme na kocky nakrájaný tempeh, kukuricu a krátko ich osmažíme. Zmes zalejeme šálkou filtrovanej vody, pridáme soľ, mletú rascu a všetko spolu dusíme 3 až 5 minút. Na záver zmes podľa potreby zahustíme kukuričnou kašou a dochutíme majoránkou a sójovou omáčkou.
Tempeh podávame s uvarenou cestovinou a tanieri dozdobíme pažitkou.

Podporuje element DREVO: Pečeň a žlčník

ZDIEĽAŤ