200 g fazule Azuki
1 ks veľkej cibule
5 ks huby shitake
2 pl sezamového oleja
5 cm riasy Kombu
1 čl morskej soli
1 pl kari korenia
Johsen Shoyu – sójová omáčka na dochutenie
umeocot na dochutenie (BZL)

Článok pokračuje pod reklamou.

Fazuľu prepláchneme a namočíme minimálne na 4 hod. Potom vodu z namáčania zlejeme (ak nás fazuľa nenadúva, tak vodu nezlievame), privedieme k varu, pridáme riasu Kombu, znížime plameň a varíme aspoň 1 hod. Keď je fazuľa dostatočne mäkká, môžeme ju osoliť. Ďalej si na malé kocky nakrájame cibuľu a huby shitake, ktoré na sezamovom oleji do sklovita osmažíme a dochutíme kari korením. Takto osmaženú zmes pridáme k uvarenej fazuli a všetko spolu varíme ďalších 10 min. Na záver dochutíme sójovou omáčkou alebo pre celiatikov umeoctom.

Posilňuje element VODA – obličky a močový mechúr

BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov

ZDIEĽAŤ