1 hrnček ryže natural
1 stredne veľká cibuľa
½ menšieho kelu
1pl kyslá kapusta
1 údené tofu
1 čl morská soľ
3 pl tamari sójovej omáčky
1 čl paprika ostrá
1 čl paprika sladká
1 čl mletá rasca
6 – 8 samostatných celých kelových listov na plnenie

Článok pokračuje pod reklamou.

Ryžu varíme v pomere 1:2 cca 40 minút. Cibuľu a kel zatiaľ nakrájame na tenké slíže a osmažíme na oleji. Potom pridáme kyslú kapustu, na hrubo nastrúhané údené tofu, soľ a koreniny. Dobre premiešame a podusíme. K zmesi primiešame ryžu a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou. Kelové listy sparíme v horúcej vode 5 minút, potom ich vyberieme a naplníme hotovou zmesou. Plnené listy zapečieme v rúre pri vyššej teplote 15 až 20 minút.
Môžeme podávať s tofu majonézou.

Podporuje element DREVO: Pečeň a žlčník

ZDIEĽAŤ