250 g zelenej šošovice
½ póru
2 bobkové listy
1 pl slnečnicového oleja
5 cm riasy Kombu (zvýši v jedle minerály, nie je nutná)
1čl morskej soli
1 čl suš.medvedieho cesnaku alebo 2 pl čerstvého
2 čl kukuričný škrob alebo arrowroot
1 čl citrónovej šťavy

Článok pokračuje pod reklamou.

Šošovicu prepláchneme a namočíme na pár hodín. Vodu z namáčania zlejeme, zalejeme novou asi tak 1 cm nad povrch a privedieme k varu. Pridáme riasu Kombu a bobkový list, znížime plameň a varíme asi 25 minút. Na kolieska nakrájaný pór osmažíme na oleji, osolíme a pridáme uvarenú šošovicu aj s vodou. Chvíľu spolu podusíme, pridáme medvedí cesnak a dohustíme škrobom vopred rozmiešaným v troche studenej vody.
Necháme prejsť varom a vypneme. Môžeme pokvapkať citrónom.

Podporuje element DREVO: Pečeň a žlčník

ZDIEĽAŤ