300 g hrašky pikant
2ks stredne veľkej cvikle
chilli podľa chuti
kokosový tuk na vyprážanie
náplň: mrkva, čínska kapusta, dresing z tofu tatarky
150 g tofu tatarky
1 pl plnotučnej horčice
1 pl tahini

Článok pokračuje pod reklamou.

Hrašku nasypeme do misky, pridáme najemno nastrúhanú cvikľu a podľa chuti chilli. Potom postupne prilievame filtrovanú vodu, až nám vznikne hustá zmes, z ktorej je možné tvoriť rukami placky.
Na panvici rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku postupne kladieme placky.
Vyprážame do ružova z oboch strán.
V prípade ak chceme placky bez tuku, je možné ich opekať aj na sucho z oboch strán, no je dôležité mať kvalitnú panvicu.
Hotové placky najskôr naplníme dresingom, ktorý sme si vyrobili zmiešaním tofu tatarky, horčice, tahini a podľa potreby ho nariedime filtrovanou vodou. Potom na dresing ukladáme zeleninu a na vrch položíme druhu placku.
Placky môžeme podávať aj s ryžou natural.

Podporuje element OHEŇ – srdce a tenké črevo ale aj element DREVO.

ZDIEĽAŤ