Suroviny:

1,5 l vody
2 cibule
1,5 pl slnečnicového oleja
5 cm riasy Kombu
2 mrkvy
2 ks petržlenu
1/2 hlávky stredne veľkého kelu
1 ks malého zeleru
100g červenej šošovice
1 čl bylinkovej soli
1/2 čl sušeného zázvoru
1 čl rasce
2 čl majoránu
petržlenová vňať

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme najemno postrúhanú mrkvu, petržlen, na kocky nakrájaný zeler, na rezance nakrájaný kel a všetko spolu krátko podusíme. Zeleninu zalejeme horúcou vodou a privedieme do varu. Popridávame šošovicu a riasu Kombu, ktorú sme si vopred namočili a na kocky nakrájali. Ochutíme soľou, zázvorom, rascou, majoránom a všetko spolu varíme ešte 20 minút.
Po dovarení pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.

Informácia:

Podporuje element ZEM: žalúdok, slinivka, slezina, ale aj element KOV: Pľúca, hrubé črevo

ZDIEĽAŤ