Suroviny:

4 šálky filtrovanej vody
1 šálka jemných ovsených vločiek
1 čl riasy Arame
1/2 šálky uvarenej strukoviny
morská soľ
1 pl sezamového masla Tahini
1 pl tebi droždia
jarná cibuľka, uhorka, mrkva, petržlenová vňať
slnečnicové semienka
Johsen Shoyu – sójová omáčka na dochutenie

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Vodu privedieme k varu, za miešania postupne nasypeme ovsené vločky a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút. Čas závisí od počasia. Čím je vonku chladnejšie, tým varíme dlhšie. Uvarenú a osolenú strukovinu rozmixujeme, v prípade potreby zriedime vodou a dochutíme tebi droždím, sezamovým maslom, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľkou. Takto vzniknutú strukovinovú nátierku dáme na uvarenú kašu. Celé doplníme nakrájanou uhorkou, mrkvou a petržlenovou vňaťou a dozdobíme opraženou slnečnicou.

Informácia:

Posilňuje hlavne element ZEM – žalúdok, slezinu a slinivku, ale aj element KOV, VODA, DREVO a OHEŇ

ZDIEĽAŤ