Charakteristika:
Člen kapustovej rodiny

Chladivé účinky na telo, ostrá a sladká chuť

Ovplyvňuje: pľúca, hrubé črevo

Element: Kov

Článok pokračuje pod reklamou.

Zvlhčuje pľúca, pomáha vylučovať hlien a detoxikovať telo.

Pôsobí harmonicky pri problémoch: prevencia proti chrípke a angíne, bolesť v hrdle, zanesené dutiny, pomáha zmierniť príznaky spôsobené nadmerným teplom vnútri organizmu ako krvácanie z nosa, úplavica, bolesti hlavy, tradične sa používa na liečbu obličkových, žlčových, močových kameňov (1 polievková lyžica nastrúhanej reďkovky denne počas niekoľkých týždňov).

Dávkovanie: jesť niekoľko reďkoviek 2–3-krát denne, alebo piť ½ pohára čerstvej reďkovkovej šťavy dvakrát denne.

Bohatý zdroj: karotenoidy, vitamín C, kyselina listová, vápnik a draslík.

Najzdravší spôsob prípravy: konzumovať surovú, postrúhanú alebo ako šťavu.

Upozornenie:
Ľudia, ktorí prejavujú odpor voči zime, by mali reďkovku z jedálnička vylúčiť, alebo ju variť.

ZDIEĽAŤ