Charakteristika:
Člen rodiny hlúbovín

Hrejivý účinok na telo, sladká až mierne horká chuť

Ovplyvňuje: pečeň, pľúca, žalúdok

Element: Drevo, Kov a Zem

Článok pokračuje pod reklamou.

Uvoľňuje zanesené pľúca, podporuje zdravie žalúdka, antioxidačné a protizápalové účinky, silne znižuje riziko výskytu rakoviny, podporuje procesy detoxikácie tela v pečeni .

Pôsobí harmonicky pri problémoch: vysoký cholesterol, žalúdočné vredy

Bohatý zdroj: síra, vápnik, kyselina listová, chlorofyl, železo, beta-karotén, omega-3 mastné kyseliny.

Najzdravšia forma úpravy: pokvapkať citrónovou šťavou, nechať 5 minút pôsobiť a 5 minút napariť.

Upozornenie:
Kel obsahuje goitrogény – látky, ktoré narúšajú schopnosť tela využiť minerál jód. Surovému kelu sa treba vyhýbať pri problémoch so štítnou žľazou alebo nízkej hladine jódu v tele.

ZDIEĽAŤ