Charakteristika
Člen rodiny hlúbovín, veľmi blízka karfiolu
Chladivé účinky na telo, mierne horká až štipľavá chuť
Ovplyvňuje: pečeň, srdce, oči
Element: Drevo a Oheň
Článok pokračuje pod reklamou.Podporuje detoxikáciu tela, rozjasňuje a chráni oči, protizápalové a antioxidačné účinky, podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému, prevencia nadmernej produkcie homocysteínu, zlepšuje vstrebávanie vitamínu D a podporuje zdravie pokožky, zmieňuje vplyv horúceho letného počasia na organizmus.
Pôsobí harmonicky pri problémoch: znižuje cholesterol, prevencia rakoviny (1/2 hrnčeka brokolice denne alebo 2 hrnčeky dvakrát týždenne), zápal oka a krátkozrakosť.
Bohatý zdroj: vitamín C, vitamín K, kyselina listová, beta-karotén, vitamín B5, magnésium, aminokyselinu tryptofán a chlorofyl.
Najzdravšia forma úpravy: príprava na pare po dobu maximálne do 5 minút.
Upozornenie:
Brokolica obsahuje goitrogény – látky, ktoré narúšajú schopnosť tela využiť minerál-jód. Surovej brokolici sa treba vyhýbať pri pr