300 g uvareného cíceru (ochuteného soľou)
200 g Hrašky pikant
1 čl kari korenia
½ čl morskej soli
kokosový tuk na vyprážanie

Článok pokračuje pod reklamou.

Uvarený cícer rozmixujeme alebo pomelieme na hustejšiu kašu. Pridáme kari korenie, podľa potreby morskú soľ a postupne zahusťujeme Hraškou, až nám vznikne hustá zmes. V prípade potreby zriedime vodou. Na panvici si rozpustíme kokosový tuk a do horúceho tuku, postupne kladieme zmes z cíceru z ktorého si na panvici vytvoríme placky. Vyprážame do ružova z oboch strán. V prípade ak by sa nám placky rozpadávali zahustíme ich ešte Hraškou.

Podávame ich so zeleninovým šalátom alebo s ryžou naturál a zeleninou.

V prípade potreby a podľa chuti môžeme do placiek pridať, cesnak, čerstvú cibuľu na kocky nakrájanú alebo chilli korenie.

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku, slezinu ale aj element OHEŇ

ZDIEĽAŤ