250 g BIO guľatej ryže naturál
200 g údeného Tempehu
1 čl riasy Arame
2 ks stredne veľkej cibule
2 ks stredne veľkej mrkvy
1 čl kari korenia
½ čl morskej soli
3 pl BIO repkového oleja

Článok pokračuje pod reklamou.

Ryžu naturál si najskôr 2x prepláchneme v čistej vode a potom ju dáme variť do čistej filtrovanej vody v pomere 1:2. Keď začne vrieť, znížime plameň, pridáme riasu Arame a varíme 40 minút.
Cibuľu a mrkvu si nakrájame na malé kocky a postupne na oleji opražíme najskôr cibuľu a potom mrkvu. Následne pridáme Tempeh, kari korenie, cca 1 dcl vody, morskú soľ a všetko spoločne dusíme 5 minút.
Nakoniec zmes zamiešame do uvarenej ryže naturál, dobre premiešame a podávame s červenou reďkovkou, petržlenovou vňaťou a chilli papričkou.

Podľa chute môžeme posypať orechami alebo kokosom.

Podporuje element KOV – pľúca a hrubé črevo ale aj element OHEŇ

ZDIEĽAŤ