500 g jačmenných krúp veľkosť č.10
1 ks strednej cibule
2 ks veľkej mrkvy
1 šálka zeleného hrášku
1 šálka kukurice
štipka soli
šálka kyslých uhoriek
300 g Tofu majonézy
2 pl Johsen Shoyu – sójová omáčka

Článok pokračuje pod reklamou.

Jačmenné krúpy varíme vo vode v pomere 1:3 asi 50 minút. Do uvarených a ešte horúcich krúp zamiešame najemno nakrájanú cibuľu. Mrkvu nakrájame na jemné kocky a spolu s hráškom a kukuricou ju 10 minút podusíme vo vode so štipkou soli. Podusenú zeleninu pridáme do uvarených krúp s cibuľou a premiešame. Nakoniec pridáme Tofu majonézu, nakrájané kyslé uhorky, ochutíme sójovou omáčkou a po vychladnutí šalát zjemníme šťavou z uhoriek.

Podporuje element KOV – pľúca, hrubé črevo.

ZDIEĽAŤ