Suroviny:

2 śálky uvarenej fazule adzuki
1 veľká cibuľa
¼ veľkého zeleru
2 stredne veľké mrkvy
morská alebo himalájska soľ
½ ČL mahá korenia
celozrnné špaldové rezance
2 PL kvalitného rastlinného oleja
1 l zeleninového vývaru

Článok pokračuje pod reklamou.

Postup:

Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mahá korenie a po chvíli najemno nastrúhanú mrkvu a najemno nastrúhaný zeler. Chvíľu restujeme. Podlejeme horúcim zeleninovým vývarom, pridáme soľ podľa chuti a varíme cca 20 – 30 minút. Keď je zelenina mäkká, pridáme uvarené fazule adzuki, chvíľu povaríme a na záver necháme v polievke zavariť špaldové rezance. Na tanieri môžeme ešte dochutiť misom.

Pozn.: Zeleninový vývar si pripravíme zo zbytkov a odrezkov zeleniny (ktoré však nesmú byť plesnivé alebo nahnité) – napríklad nepoužité časti mrkvy, odrezané časti zeleru, stonky zeleru, nepoužitá časť póriku, atď. Zeleninu naukladáme do studenej filtrovanej vody, privedieme k varu a varíme 20 minút pod pokrievkou. Po uvarení ihneď scedíme.

Informácia:

Podporuje element VODA – obličky, močový mechúr.

ZDIEĽAŤ