Suroviny:
1,5 l vody
1 ks stredne veľkej cibule
5 cm riasy Wakame
1 ks stredne veľkej mrkvy
1 ks petržlenu
1/2 stredne veľkého kelu
1 pl bieleho Misa
štipka soli
petržlenová vňať
Postup:
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme nasucho spolu s nastrúhanou mrkvou, petržlenom a na rezance pokrájaným kelom. Zeleninu zalejeme horúcou vodou a privedieme k varu. Znížime plameň a pridáme riasu Wakame, vopred namočenú a na kocky nakrájanú. Ochutíme soľou a varíme 12 minút. Po dovarení pridáme biele Miso a najemno nasekanú petržlenovú vňať.
Informácia:
Podporuje element DREVO: pečeň a žlčník; ale aj element VODA: obličky, močový mechúr.