4 porcie:

500g cestoviny (ryžové, kukuričné..)
2-3 rajčiny
1 cibuľa
1 malý kaleráb
2 mrkvy
tofu údené
Olej na vyprážanie (slnečnicový alebo repkový)
Morská soľ
Čierne korenie
Petržlenová vnať
Ryžová smotana (stačí 100ml)

Článok pokračuje pod reklamou.

Uvaríme si cestoviny v slanej vode s olejom (aby sa nelepili).
Medzi tým si nakrájame na kocky rajčiny, kaleráb, cibuľku, mrkvu. Tofu nastrúhame najemno a vňať nasekáme.
Na oleji do zlatista opražíme cibuľku a pridáme mrkvu a kaleráb. Nakoniec pridáme aj rajčinky, osolíme a okoreníme a chvíľu dusíme. Keď máme podusené do mäkka pridáme ryžovú smotanu a necháme prevariť.
Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a zamiešame do podusenej zeleninky.
Posypeme nastrúhaným tofu a nasekanou vňaťkou.
Kto má rád, môže dochutiť cesnakom.

Posilňuje element KOV: Pľúca, hrubé črevo.

ZDIEĽAŤ